Laatste nieuws

Interne competitie

Overeenkomstig de Circulaire wapens en munitie, zijn verlofhouders verplicht aan een interne competitie deel te nemen.

Kijk op onderstaande link voor meer informatie.

Wedstrijdreglement 2016

Wapens in de regio neemt fors af.

 Salwa van der Gaag 10-3-16 – 10:36

shooting-panam-1

DRECHTSTEDEN
Het aantal legale wapens in de regio is vorig jaar met een derde afgenomen. In 2014 waren er nog 2256 wapens in omloop. Een jaar later zijn dat er 1554. Sinds het schietdrama in Alphen aan den Rijn is het moeilijker om een vergunning te krijgen.

In Dordrecht daalde het aantal legale wapens in 2015 ten opzichte van 2014 van 672 naar 555. In Papendrecht is de grootste daling te zien. Daar waren in 2014 nog 438 wapens in omloop tegenover 212 in 2015. De politie heeft vorig jaar minder vergunningen verleend in de regio dan voorgaande jaren. Sinds het schietdrama in Alphen aan den Rijn in 2011 – toen Tristan van der Vlis zes mensen doodschoot in een winkelcentrum en vervolgens zelfmoord pleegde – zijn de wapenwetten flink aangescherpt.

In Alblasserdam en Zwijndrecht zijn van de Drechtsteden de meeste wapens in omloop in verhouding met het aantal inwoners, namelijk 0,75 per 100 inwoners. In Zwijndrecht gaat dat om 334 wapens. In 2014 waren dit er nog 532.

In de Drechtsteden zijn in 2015 249 huiscontroles afgelegd. ,,Er wordt gecontroleerd of de gegeven vergunning wordt nageleefd en of de wapens op de juiste manier zijn opgeborgen,” zegt politiewoordvoerder Ronald Ekkers. ,,Een huisbezoek heeft niet altijd een reden, iedereen kan onaangekondigd bezocht worden.” In totaal zijn in de regio elf waarschuwingen uitgedeeld en drie vergunningen in Dordrecht zijn ingetrokken. Waar dat op gebaseerd is, kan de politie niet zeggen.

De vergunningen die vorig jaar zijn verstrekt door de politie zijn nieuwe aanvragen en verlengingen. Een vergunning heeft een geldigheid van één jaar en kan betrekking hebben op meerdere wapens. Zo is er in Zwijndrecht een verzamelaarsvergunning verstrekt aan iemand die 65 wapens in bezit heeft.
Andere vergunningen worden bijvoorbeeld verleend voor de jacht, de schietsport en het trainen van (politie)honden. Een enkele vergunning wordt verstrekt voor re-enactment: het naspelen van historische gebeurtenissen.

Het verkrijgen van een vergunning kost veel tijd en moeite, zegt Sander Duisterhof van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA). ,,Als je lid wilt worden van een schietclub moet je eerst langs een hele ballotage. Je motieven om lid te worden, worden onder de loep genomen, maar ook bijvoorbeeld je geestelijke gesteldheid. En dan nog mag je niet meteen een wapen aanschaffen,” aldus Duisterhof.

Bij schietvereniging Sagittarius in Hendrik-Ido-Ambacht heeft het gros van de leden geen vergunning, laat de club weten. ,,Die komen bij ons schieten, maar hebben thuis geen wapen. Ik merk dat de kosten voor vergunningen steeds meer omhoog gaan en denk dat dat veel mensen afschrikt,” zegt M. Stout namens de club.

Bron:
Salwa van der Gaag 10-3-16 – 10:36
link naar artikel op AD.nl

 

SCHIETSPORT IN NEDERLAND ONDER DRUK?

Jan 31, 2016 Robin Heerkens

De Verenigde Staten hebben, mede door de vrije handel in wapens, nog steeds te maken met veel schietincidenten. Dit haalde president Obama dan ook nadrukkelijk aan tijdens zijn laatste State of the Union. Hij gaat zelfs zo ver dat hij de democratische presidentskandidaat die niet achter zijn plan staat, niet zal steunen in de strijd voor het Amerikaanse presidentschap. Obama pleit namelijk voor betere controle bij verkooppunten en voerde al eerder een regeling in waardoor wapenhandelaren een vergunning moeten aanvragen.

Hier in Nederland worden vuurwapens vooral geassocieerd met de schietsport. Is deze in gevaar na alle ‘negatieve’ berichtgeving over het in bezit hebben van vuurwapens? En hoe kan de sport aantrekkelijker gemaakt worden? Evert van Soest, voorzitter van Schietvereniging Tilburg en Sander Duisterhof, directeur van de Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie (KNSA), doen hun verhaal.

 

 

Momenteel heeft nog geen enkele Nederlandse schutter zich kunnen plaatsen voor de naderende Olympische Spelen in Rio. De laatste kans is tijdens het EK in Györ (Hongarije) dat eind februari van start gaat.

 


 

SV FLAKKEE winnaar van schiet wedstrijd

24 november 2015, Sommelsdijk – Schietvereniging Flakkee is winnaar geworden van de militair pistool wedstrijd die gehouden is bij elk van de vier deelnemende verenigingen.

In de schietsport zijn er verschillende disciplines die beoefend worden: Groot kaliber pistool / revolver en geweer, Klein kaliber pistool / revolver en geweer en historisch pistool en geweer. Bij SV Flakkee hebben wij schutters die in deze disciplines meedoen. Deze disciplines zijn weer onderverdeeld in de pistool klasse Meesterkaart licht en zwaar, Afdeling competitie, Vrij pistool en Militair pistool. Een aantal van onze leden doen mee in deze klassen en niet met onverdeeld succes. Indien je boven een vastgesteld aantal punten schiet wordt je door de KNSA, de bond voor de schietsport, uitgenodigd om aan de Nederlandse kampioenschappen mee te doen. Een aantal leden binnen onze vereniging wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen. Hiernaast zijn er ook wedstrijden die door een aantal verenigingen onderling gedaan worden. Dit is het geval bij de Militair Pistool afdeling. Even kort iets over deze discipline, hier wordt met een grootkaliber pistool of revolver geschoten op doelen vanaf verschillende afstanden (25, 20 en 15 meter) en tevens in verschillende houdingen (staand en knielend) en dit moet dan ook nog binnen een bepaald tijdsbestek gebeuren. Klinkt misschien makkelijk maar dat is het beslist niet. De wedstrijd wordt geschoten met teams van de verenigingen. Aan deze onderlinge wedstrijd hebben deelgenomen: SV Schouwen-Duiveland, SV de Geuzen, SV Raak de Roos en SV Flakkee. Bij elke deelnemende schietvereniging heeft een wedstrijd plaatsgevonden met als eindresultaat: SV Flakkee 202,8 punten, SV Schouwen-Duiveland 202,4 punten, SV de Geuzen 201,9 punten en SV Raak de Roos met 174,1 punten. Felicitaties aan onze schutters.

Stefan Moricz


 

Onderlinge wedstrijden schietvereniging Flakkee

1 december 2015, Sommelsdijk – Schietvereniging Flakkee beoefent verschillende disciplines: Groot kaliber pistool, revolver en geweer, Klein kaliber pistool, revolver en geweer en historisch pistool en geweer. “Bij SV Flakkee hebben wij een aantal schutters die in deze disciplines meedoen. U kunt ook recreatief schieten binnen de vereniging. Om u het schieten meester te maken hebben wij een tweetal trainers.”

“De disciplines zijn weer onderverdeeld in de pistool klasse Meesterkaart licht en zwaar, Afdeling competitie, Vrij pistool, Militair pistool en historische wapens. Een aantal van onze leden doen mee in deze klassen en niet met onverdeeld succes. Indien je boven een vastgesteld aantal punten schiet wordt je door de KNSA, de bond voor de schietsport, uitgenodigd om aan de Nederlandse kampioenschappen mee te doen. Een aantal leden binnen onze vereniging wordt jaarlijks uitgenodigd om hieraan mee te doen.”

Daarnaast zijn er ook wedstrijden die door een aantal verenigingen onderling gedaan worden. Dit is het geval bij de Militair Pistool afdeling. Even kort iets over deze discipline: “Hier wordt met een grootkaliber pistool of revolver geschoten op doelen vanaf verschillende afstanden (25, 20 en 15 meter) geschoten en tevens in verschillende houdingen (staand en knielend) en dit moet dan ook nog binnen een bepaald tijdsbestek gebeuren. Klinkt misschien makkelijk maar dat is het beslist niet.”

De wedstrijd wordt geschoten met teams van de verenigingen. Aan deze onderlinge wedstrijd hebben deelgenomen: SV Schouwen-Duiveland, SV de Geuzen, SV Raak de Roos en SV Flakkee. Bij elke deelnemende schietvereniging heeft een wedstrijd plaatsgevonden met als eindresultaat:

SV Flakkee 202,8 punten
SV Schouwen-Duiveland 202,4 punten
SV de Geuzen 201,9 punten
SV Raak de Roos met 174,1 punten.

Namens SV Flakkee: “Felicitaties aan onze schutters.”

Belangstellenden voor de schietsport zijn welkom bij schietvereniging Flakkee, op donderdag- en vrijdagavond van 19.00 – 23.00 uur en op zaterdag van 15.00 – 18.00 uur. Schietvereniging SV Flakkee heeft zich gevestigd aan de Marnix Gijsenstraat 19 in Sommelsdijk.
Volwassen zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Link naar het artikel op Ons Eiland Goeree-Overflakkee


 

 

Advertenties