SV FLAKKEE winnaar van schiet wedstrijd

24 november 2015, Sommelsdijk ā€“ Schietvereniging Flakkee is winnaar geworden van de militair pistool wedstrijd die gehouden is bij elk van de vier deelnemende verenigingen.

In de schietsport zijn er verschillende disciplines die beoefend worden: Groot kaliber pistool / revolver en geweer, Klein kaliber pistool / revolver en geweer en historisch pistool en geweer.

Bij SV Flakkee hebben wij schutters die in deze disciplines meedoen. Deze disciplines zijn weer onderverdeeld in de pistool klasse Meesterkaart licht en zwaar, Afdeling competitie, Vrij pistool en Militair pistool. Een aantal van onze leden doen mee in deze klassen en niet met onverdeeld succes. Indien je boven een vastgesteld aantal punten schiet wordt je door de KNSA, de bond voor de schietsport, uitgenodigd om aan de Nederlandse kampioenschappen mee te doen.

Een aantal leden binnen onze vereniging wordt uitgenodigd om hieraan mee te doen. Hiernaast zijn er ook wedstrijden die door een aantal verenigingen onderling gedaan worden. Dit is het geval bij de Militair Pistool afdeling.

Even kort iets over deze discipline, hier wordt met een grootkaliber pistool of revolver geschoten op doelen vanaf verschillende afstanden (25, 20 en 15 meter) en tevens in verschillende houdingen (staand en knielend) en dit moet dan ook nog binnen een bepaald tijdsbestek gebeuren. Klinkt misschien makkelijk maar dat is het beslist niet.

De wedstrijd wordt geschoten met teams van de verenigingen. Aan deze onderlinge wedstrijd hebben deelgenomen: SV Schouwen-Duiveland, SV de Geuzen, SV Raak de Roos en SV Flakkee.

Bij elke deelnemende schietvereniging heeft een wedstrijd plaatsgevonden met als eindresultaat: SV Flakkee 202,8 punten, SV Schouwen-Duiveland 202,4 punten, SV de Geuzen 201,9 punten en SV Raak de Roos met 174,1 punten.

Felicitaties aan onze schutters.

Stefan Moricz

Advertenties