Onderlinge wedstrijden schietvereniging Flakkee

1 december 2015, Sommelsdijk – Schietvereniging Flakkee beoefent verschillende disciplines: Groot kaliber pistool, revolver en geweer, Klein kaliber pistool, revolver en geweer en historisch pistool en geweer. “Bij SV Flakkee hebben wij een aantal schutters die in deze disciplines meedoen. U kunt ook recreatief schieten binnen de vereniging. Om u het schieten meester te maken hebben wij een tweetal trainers.”

“De disciplines zijn weer onderverdeeld in de pistool klasse Meesterkaart licht en zwaar, Afdeling competitie, Vrij pistool, Militair pistool en historische wapens. Een aantal van onze leden doen mee in deze klassen en niet met onverdeeld succes. Indien je boven een vastgesteld aantal punten schiet wordt je door de KNSA, de bond voor de schietsport, uitgenodigd om aan de Nederlandse kampioenschappen mee te doen. Een aantal leden binnen onze vereniging wordt jaarlijks uitgenodigd om hieraan mee te doen.”

Daarnaast zijn er ook wedstrijden die door een aantal verenigingen onderling gedaan worden. Dit is het geval bij de Militair Pistool afdeling. Even kort iets over deze discipline: “Hier wordt met een grootkaliber pistool of revolver geschoten op doelen vanaf verschillende afstanden (25, 20 en 15 meter) geschoten en tevens in verschillende houdingen (staand en knielend) en dit moet dan ook nog binnen een bepaald tijdsbestek gebeuren. Klinkt misschien makkelijk maar dat is het beslist niet.”

De wedstrijd wordt geschoten met teams van de verenigingen. Aan deze onderlinge wedstrijd hebben deelgenomen: SV Schouwen-Duiveland, SV de Geuzen, SV Raak de Roos en SV Flakkee. Bij elke deelnemende schietvereniging heeft een wedstrijd plaatsgevonden met als eindresultaat:

SV Flakkee 202,8 punten
SV Schouwen-Duiveland 202,4 punten
SV de Geuzen 201,9 punten
SV Raak de Roos met 174,1 punten.

Namens SV Flakkee: “Felicitaties aan onze schutters.”

Belangstellenden voor de schietsport zijn welkom bij schietvereniging Flakkee, op donderdag- en vrijdagavond van 19.00 – 23.00 uur en op zaterdag van 15.00 – 18.00 uur. Schietvereniging SV Flakkee heeft zich gevestigd aan de Marnix Gijsenstraat 19 in Sommelsdijk.
Volwassen zijn welkom om eens een kijkje te komen nemen.

Link naar het artikel op Ons Eiland Goeree-Overflakkee


Advertenties